Menu

Båtmässor för alla smaker

Boat fairs for all tastesIntresset för båtar, fiske och allmänt liv till havs är högre än någonsin i dagens Sverige och hundratusentals människor lägger årligen ner en oerhörd energi, tid och slantar på detta. Medan vissa har havet som sin arbetsplats är de flesta dock glada amatörer och det är just det som är så fantastiskt med landets många båtmässor då de kan tjäna som ett forum för alla dessa människor. Man kanske fantiserar om att en dag kunna ge sig långt ut till haves och fiska stora baddare och då kan mässan vara en fantastisk plats för att åtminstone få en liten smak av detta liv.

Oavsett var båtmässan är belägen brukar den betona flera olika aspekter av fiske och havs-liv; till exempel kommer branschens främsta med sina nya och klassiska modeller och man kan få fina demonstrationer av de bästa båtarna för olika syften. Vidare håller man intressanta föredrag om alla möjliga ämnen mellan himmel och jord; hur man väljer rätt båt, vad man bör ha för utrustning vid fiske, vilka bekvämligheter man kan installera liksom hur man optimerar båtens säkerhet.

Tack vare Internet kan man idag dessutom “närvara” vid de många internationella båtmässor som äger rum varje år och nu för tiden organiseras till och med fisketävlingar över nätet. Man kan till exempel få se de allra bästa båtarna på den amerikanska marknaden och även om man själv kanske inte har finanserna till “fiskandets jaguarer” kan det ändå vara roligt att delta. Drömma kan man ju alltid göra.

I Sverige organiseras det både små och stora båtmässor varje år och medan vissa är mer inriktade på vissa typer av båtar, som till exempel segelbåtar eller trollingbåtar, så finns det många som är allmänna. Var och varannan månad kan man gå på dessa mässor och något som är säkert är att man alltid kommer att gå därifrån med många nya idéer och intryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *