Menu

Fiske för alla

Fishing for everyoneOavsett om man är glad amatör, trålarkapten eller tävlingsfiskare så finns det ett stor mängd sorters båtar som lämpar sig för fiske. Det kan vara allt ifrån en liten gummibåt till en hypermodern trålare, beroende på vad man har för syfte med sitt fiske och vilka ekonomiska resurser som finns att tillgå. Är det den där gamla gäddan i vassen som lyckats smita i årtionden man är ute efter eller vill man bege sig ut på djuphavsfiske för brödfödans skull?

Att fiska är både roligt och avkopplande men man kan också tjäna pengar på det om man går in för det med hull och hår. Fiske kräver dock tålamod och styrka, både fysisk och mental, och det är A och O att ha bra utrustning. Spön, bete, kläder och nät är en del av fiskandet, båten man för det i är den andra!

Varje år arrangeras det båtmässor i Sverige och utlandet och här kan man lära sig en hel del; både om vilken slags båt som passar en bäst men också vad man skall hålla utkik efter vid val av båt. Här man kan man möta människor som delar ens intresse eller yrke och man kan knyta kontakter som främjar fisket på alla möjliga vis.

Vill man kan man enkelt fiska från en liten eka med åror och det kan vara nog så härligt under en varm sommarkväll att lugnt njuta av havet och den friska luften. Eller varför inte ge sig längre ut med en motorbåt och fiska på djupa havet? Det har också blivit väldigt populärt med fiskesemestrar där man kan åka till sin favorit ö i Grekland eller en fiskeby i USA för att få fiska med lokala proffs.

Det är alltid en god idé att man läser på en del om både fiske och seglande om man är lite ovan vid att ge sig ut på sjön. Fisket ska ju, trots allt, vara en positiv upplevelse hur man än väljer att utföra det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *