Menu

Utrustning för fiskebåtar

Equipment for fishing boatsFiskebåten är ingenting utan en riktigt bra utrustning! Det spelar ingen roll om man har världens bästa trollingsystem eller megaplattform om inte alla detaljer är på plats och det finns en hel del man kan göra för att förbättra upplevelsen av sin fisketur.

Vissa detaljer har inte ens med fisket att göra utan handlar mer om fiskaren själv; vill han eller hon sitta på en lugn insjö med en kall öl i räckvidden är det viktigt att både ha kylare och några stabila burkhållare då man kan behöva ställa ifrån sig pilsnern snabbt som attan. Eller vad sägs om ett bra ljudsystem för att man skall kunna locka till sig fisken samtidigt som man njuter av bra musik?

När det kommer till själva fiskeutrustningen är nog de flesta fiskare överens om att spöhållare är bland det absolut viktigaste som en båt bör vara utrustad med. Det får gärna finnas så många som möjligt så att man skall kunna ha flera olika spön på en och samma gång, även om man mest sysslar med ensamfiske.

Ett bra ekolod kan vara bra att investera i, liksom ett GPS system och sonar för att man både skall kunna lokalisera fisken liksom kunna navigera även under svåra väderförhållanden som dimma och spöregn.

En fiskare måste också tänka på säkerheten och förutom flytvästar ät det A och O att vara utrustad med nödbloss och brandsläckare, liksom att alltid kunna ha radio eller telefonkontakt med omvärlden.

Har man inte så mycket pengar för att investera i en massa nya, flashiga utrustningar kan man idag hitta mycket begagnat på nätet som fortfarande är i gott skick. Går man på fiskemässa kan man också utbyta tips med varandra om hur man bäst får tag på det man behöver.

Avslutningsvis bör man också investera i en trailer så att man lätt kan frakta båten från plats till plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *